StamboomOnderzoek maakt gebruik van cookies. Wat houdt dit in? Info
Terug naar Startpagina van StamboomOnderzoek.com

Neeltje Hendriksdr

Vrouwelijk ca. 1639 - ca. 1706  (~ 67 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Neeltje Hendriksdr  
  Geboren ca. 1639 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden ca. 1706 
  Persoon-ID I3607  adrianusg
  Laatst gewijzigd op 20 apr 2016 

  Gezin Leendert Corneliszn (VAN DER STEEN),   geb. ca. 1635, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. ca. 1668, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 33 jaar) 
  Getrouwd ca. 1658  [1
  Type: civil 
  • Leendert en zijn vrouw worden voor het eerst genoemd bij de registratie van de doop van hun laatste kind Pieter op 30 september 1668. Pas in laatstgenoemd jaar begint het doopboek van Pernis. Het is niet met zekerheid vast te stellen of de echtelieden zelf ook in Pernis zijn geboren en getrouwd. Leendert is wellicht kort na de geboorte van zijn zoon overleden. Zijn vrouw komt namelijk wel, en hijzelf niet voor op de oudste lidmatenlijst van Pernis die dateert van 1669.
   Getrouwde broers met kinderen die ook in Pernis woonden heeft Leendert waarschijnlijk niet gehad, althans niet met de naam Van der Steen. Zoals reeds eerder opgemerkt was zijn gezin de enige familie van die naam te Pernis.
   Quanselaar - De toevoeging Quanselaar komen we tegen bij de overlijdensaangifte van zijn vrouw op 30 april 1706: 'Peter Leendertsz geeft aan het lijck van sijn moeder Neeltje Hendericks, weduwe van Leendety Cornsz. Quanselaar, voor onvermogen, (om niet). Deze vermelding of bijnaam heeft waarschijnlijk te maken met zijn beroep, misschien koopman of 'inlands cramer'. De aanduiding wordt in die tijd ook gebruikt voor 'eene benaming voor eene soort van kooplieden, die soms tevens kleine veehouders zijn.'
   Voor zover bekend waren er vijf levende kinderen uit dit huwelijk. Wellicht waren er meer kinderen die bij de geboorte of kort daarna zijn overleden. het was in die tijd gebruikelijk veel kinderen te baren. Niet alle doopdata of geboortedata zijn bekend. Ze komen wel voor in de trouwboeken onder het patroniem Leenderts. Hoe weten we nu dat die kinderen bij 'onze' Leendert horen? Dat werd ontdekt bij de vernoemingen en doopvermeldingen van hun kinderen, want toen bleken de broers en zusters Van der Steen te heten. Overigens droeg de familie al langer die naam want toen Maartje, de oudste dochter, in 1683 belijdenis deed werd ze Maartje van der Steen genoemd.
  Kinderen 
  +1. Maartje Leendertsdr VAN DER STEEN,   geb. ca. 1659, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. ca. 22 dec 1745, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 86 jaar)
  +2. Pleuntje Leendertsdr VAN DER STEEN,   geb. ca. 1660, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 27 mei 1709, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 49 jaar)
  +3. Cornelis Leendertszn VAN DER STEEN,   geb. ca. 1665, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. ca. 13 jan 1710, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 45 jaar)
  +4. Hendrik Leendertszn VAN DER STEEN,   geb. ca. 1666, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 16 apr 1723, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 57 jaar)
  +5. Pieter Leendertszn VAN DER STEEN,   geb. 30 sep 1668, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. ca. 24 mrt 1740, Pernis Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 71 jaar)
  Laatst gewijzigd op 20 apr 2016 
  Gezins-ID F1440685735  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S155] .


Zoek persoon in andere databases 

StamboomOnderzoek.com / The Next Generation of Genealogy Sitebuilding © Darrin Lythgoe