StamboomOnderzoek maakt gebruik van cookies. Wat houdt dit in? Info
Terug naar Startpagina van StamboomOnderzoek.com


Zoek op naam

Familienaam:
Voorna(a)m(en):
Zoek alle stambomen


Overige optiesStamboom van de familie Kleinpaste [Klein Paste]

Familie Kleinpaste

Op deze website vindt u een overzicht van leden van de families Kleinpaste [Klein Paste, Kleijne Paste]

Voor het verkrijgen van deze gegevens ben ik dank verschuldigd aan wijlen dhr. Gijs Meischke, die vele familieleden heeft bezocht, de gegevens nauwkeurig noteerde om ze vervolgens naar mij te sturen voor verwerking in de familiestamboom.

De stamboom van de familie Kleinpaste begint in het Gelderse plaatsje Geesteren, liggend tussen de gemeenten Borculo en Lochem. Aan de Pasmanweg net buiten de dorpskern moet een grote boerderij 't Paste hebben gestaan en schuin daartegenover een keuterboederijtje met de naam Kleijne Paste. De grote boerderij is allang afgebroken, maar het boerderijtje met de naam Kleinpaste staat er nog steeds.
boerderij

(Boerderij Kleinpaste in Geesteren gefotografeerd in de jaren zestig)

De boerderij 't Kleijne Paste wordt in de periode 1650 - 1750 door verschillende gezinnen bewoond, die nadat zij in de boerderij zijn ingetrokken, de achternaam van de boerderij aannemen.

De naam Klein Paste of Kleine Paste wordt in de doopboeken van de Nederlands Hervormde kerk van Geesteren voor het eerst voor in 1670 als een zekere Derckjen op 't Kleijne Paste op 24 april 1670 getuige is bij de doop van een kind van het echtpaar Jan Lieftinck en zijn vrouw Geertjen. Mogelijk gaat het hier om Derckjen Warninckhof die op 24 januari 1664 is gehuwd met Daniel Lieftinck en samen de boerderij ''t Kleijne Paste'zijn gaan bewonen. 

Rond 1700 woont er een Hendrik Breuker op de boerderij. Deze heeft een onbekende vrouw. In de doopboeken wordt hij genoteerd als Hendrik op 't Kleijne Pas en Hendrik Breuker of Kleijne Paste. Hendrik heeft uit zijn huwelijk vijf kinderen waarvan dochter Henders op de boerderij blijft wonen. Zij huwt op 11 maart 1730 in Geesteren met uit Winterswijk afkomstige Harmen Buijink, zoon van Gerridt Buijink. Deze Harmen neemt nadat hij in de boerderij is ingetrokken ook de achternaam Kleijn Paste aan. Nadat zijn vrouw Henders ergens in de jaren 1731-1733 moet zijn overleden hertrouwt Harmen in Geesteren met Maria Beumers. In 1736 moet hij de boerderij hebben verkocht aan Berent Nijenhuis en vertrekt zelf met zijn vrouw en kinderen naar het vlakbij gelegen dorpje Gelselaar.

Berent Nijenhuis in op 3 september 1728 in de Nederlands Hervormde kerk van Geesteren in het huwelijk getreden met Geesken Smienck. Zij krijgen drie kinderen, te weten: Jan (1729) en nadat dit kind is overleden nog een Jan (1734) die beiden de achternaam Nijenhuis krijgen. Als Berent de in 1736 de boerderij 't Kleijne Paste heeft gekocht neemt hij ook weer de achternaam van deze boerderij over en wordt daarmee de stamvader van de familie Kleinpaste.

Nadat zijn vader is overleden blijft Jan Kleijn Paste op de boerderij wonen en uit het huwelijk met zijn vrouw Jenneken Banemans worden negen kinderen geboren, waarvan de zonen Engbert en Gerrit voor nazaten zorgden. De nazaten van Engbert Kleinpaste bleven in de Geldersche Achterhoek en Twente. Gerrit Kleinpaste vertrok aan het begin van de 19e eeuw naar de Harskamp op de Veluwe. 
Familienamenlijst


Achternaam Top 30 (totaal aantal personen):

Kleinpaste (137)
Dijk (18)
Klein Paste (13)
Bospoort (10)
Huurneman (8)
Vrielink (7)
Willemsen (7)
Emsbroek (6)
Evertsen (6)
Hendrikse (6)
 
Roekel (6)
Hoeve (5)
Huiskamp (5)
Krukerink (5)
Dijkstra (4)
Jonker (4)
Meischke (4)
Roelofsen (4)
Top (4)
Weijers (4)
 
Weisman (4)
Berg (3)
Brouwer (3)
Elshoff (3)
Grobben (3)
Hondebrink (3)
Johnson (3)
Moeilijker (3)
Robison (3)
Veerenhuis (3)
Toon top Op aantal treffers gerangschiktPlaatsen overzicht


Top 30 grootste plaatsen (totaal aantal plaatsen):

Wageningen (6)
Ohio (5)
Iowa (3)
Arnhem (3)
Illinois (3)
Florida (VS) (2)
Winterswijk (2)
Iowa (VS) (2)
Nijbroek
Neede
 
Nederbiel (gem.Borculo)
Markelo
Noordgouwe
Noordijk
Noordijk (gem. Neede)
Otterlo (gem. Ede)
Otterlo
Ott (gem. Ede)
Oskaloosa (MN)
Oostkappelle
 
Oosterbeek
Oosseld (gem.Ambt Doetinchem)
Olden Eibergen (gem.Eibergen)
Nordhorn (dld)
Mantgum
Maarssen
Kerspel Goor (gem.Markelo)
Kerkrade
Illinois (VS)
Hummelo en Keppel
Toon top Op aantal treffers gerangschikt


StamboomOnderzoek.com / The Next Generation of Genealogy Sitebuilding © Darrin Lythgoe