StamboomOnderzoek maakt gebruik van cookies. Wat houdt dit in? Info
Terug naar Startpagina van StamboomOnderzoek.com

Jan "Dokters Jan" WESSELINK[1]

Mannelijk 1931 - 2017  (86 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Jan "Dokters Jan" WESSELINK 
  Geboren 3 aug 1931  Geesteren Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [2
  Geslacht Mannelijk 
  Beroep Boer met melkvee 
  Overleden 24 sep 2017  Harbrinkhoek Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [3
  • "Pa werd op 3 augustus 1931 geboren op de boerderij aan de Haarbrinksweg. Toen hij pas 1 1/2 jaar oud was overleed zijn moeder. Hij werd opgevoet door zijn vader en zussen tante Annie, tante Sien en tante Truss. Zijn jongste zusje, tante Marietje groeide op bij een oom en tante.


   Na de lagere school ging hij naar de landbouwschool in Tubbergen en werkte hij op de boerderij van zijn vader (Dokters Hein). Het was hard werken met veel handarbeid. De koeien werden met de hand gemilken en het gras met de zeis gemaaid, machines zoals nu kende men toen nog niet. Hard werken en eenvoud stonden hoog in het vaandel. Op 80-jarige leeftijd molk hij nog de koeien en tot afgelopen mei was hij nog dagelijks actiefop de boerderij. . Hij reed nog op de trekker om het gras te schudden, hij voerder de stieren, de pinken en heild het erf bij.


   Pa was een karakteristiek man, gauw emotioneel, mocht graag een praatje maken , had een bepaald soort hunor en was breed geinteresseerd. Je maakte hem niks wijs. De krant en de vakbladen , hij hield za allemaal bij. Tot op het laatste was hij op de hoogte van de melk- en veeprijzen, de politiek en voetbal, de sport die hij zelf ook beoefende in  zijn jonge jaren. Elke zaterdag vroeg hij dan ook: "Jan hoe heb je het gemaakt?", om te horen of Jan had gewonnen of had verloren met voetbal. Zondags vroeg hij Anna, Marieke en Susan, hoe het met handbal was gegaan.


   Hij hield van de natuur en was gek op vis en ijs. Aan de kleinkinderen vroeg hij vaak of ze een ijsje wouden, zodat hij zelf ook een ijsje kon eten. Ook mocht hij graag een eindje rijden om overal rond te kijken. Hij was gek met zijn hond "Pluto, een Duitse Dog die vaak buiten op een stoel naast hem zat.


   Op de kermis in Harbrinkhoek leerde hij onze moeder Marietje, die daar samen met Tante Truus was, kennen. In hun verkeringstijdreed hij op zijn DKW (motor) 125 cc naar Barger Compascuum, waar het ouderlijk huis van ma stond. Ze trouwden op 1 april 1964 en gingen wonen op de boerderij aan de Haarbrinksweg. Wij werden geboren, hij was altijd bezorgd over ons en beiden vonden ze het belangrijk dat we gingen studeren. Later hamerde hij ook bij de kleinkinderen erop, dat ze goed hun best moesten doen op school.


   Groot was zijn verdriet en gemis toen ma op 18 april 2011 overleed. Hij heeft toen een mindere periode gekend, maar zoals hij zei; "het werk op de boerderij moet mij er door heen helpen."en zo ging het ook. Hij had de nodige afleiding op de boerderij en sloe zich er door heen.  Gelukkig heeft hij samen met ons nog kunnen genieten van een aantal mooie jaren, totdat hij afgelopen mei zietk werd. Na de eerte ziekenhuisopname deed hij erg zijn best om weer de oude te worden. Helaas volgede eind juli een tweede ziekenhuisopname. Na deze opname kwam hij voor revalidatie in het Roessingh terecht Ook hier werkte hij hard aan zijn herstel en had goede hoop om het erf weer op te kunnen, echter na twee en een halve week thuis te zijn geweest, ging zijn gezondheid weer achteruit en overleed hij afgelopen zondagavond. "

  Begraven 29 sep 2017  Geesteren Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Gezongen Uitvaart H.Pancratiuskerk
  Persoon-ID I1457  zoelmanhake
  Laatst gewijzigd op 6 jun 2018 

  Gezin "Marietje" Maria HAKE,   geb. 17 mrt 1930, Barger-Compascuum Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 18 apr 2011, Harbrinkhoek Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 81 jaar)  [4, 5, 6
  Getrouwd 1 apr 1964  Geesteren Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Type: religious 
  • H.Jozefkerk
  Huwelijkstoestemming 1 apr 1964  Emmen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Aantekeningen 

  • Op de trouwkaart staat als adres voor Marietje Liemiesweg 97, waarschijnlijk moet dit zijn Limietweg.


   Tevens staat op deze kaart: "J.Hake getrouwd 14 maart 1963"


   met potlood geschreven ïn het handschrift van mijn moeder (AH Zoelman -Hake)


   Het zal hier gaan om de trouwdatum van gezamelijke broer van Annie en Marie nl Joop Hake

  Kinderen 
  +1. Vanwege privacyinstellingen worden gegevens niet getoond
   2. Vanwege privacyinstellingen worden gegevens niet getoond
  Laatst gewijzigd op 6 jun 2018 
  Gezins-ID F532  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S820] Wesselink J 1931-2017 Rouwkaart (Betrouwbaarheid: 0).

  2. [S821] Wesselink, J 1931-2017 Bidprentje (Betrouwbaarheid: 4).

  3. [S820] Wesselink J 1931-2017 Rouwkaart (Betrouwbaarheid: 4).

  4. [S335] Echtpaar Wesselink - Hake 1964 Trouwkaart (Betrouwbaarheid: 4).

  5. [S169] Eigenaar: AnneMarie Pragt-Zoelman (Betrouwbaarheid: 0).

  6. [S336] Uitnodiging 25 jaar getrouwd (Betrouwbaarheid: 4), 1 apr 1989.


Zoek persoon in andere databases 

StamboomOnderzoek.com / The Next Generation of Genealogy Sitebuilding © Darrin Lythgoe