StamboomOnderzoek maakt gebruik van cookies. Wat houdt dit in? Info
Terug naar Startpagina van StamboomOnderzoek.com

Hinderikus Johannes "Hendrik" ZOELMAN * + EXLOËRMOND[1, 2, 3]

Mannelijk 1909 - 2006  (96 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Hinderikus Johannes "Hendrik" ZOELMAN * + EXLOËRMOND 
  Geboren 16 okt 1909  Tweede Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Mannelijk 
  Beroep 1940  Tweede Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Overname van het boerenbedrijf van zijn ouders Zoelman-van Rieke te Tweede Exloërmond 

  • Hinnik kreeg een huisje in de Tweede Exloermond, halfweg het hoofdkanaal tussen de Mondenweg, toen een zandweg, en het Musselkanaal Naast hem woonde zijn neef  Harm. Elk hadden ze een kavel welke na het ontvenen klaar gemaakt werd voor de landbouw.  Later verhuisde Hinnik naar de andere zijde van de Mondenweg, Noorderdiep 120?, waar hij het bedrijf van zijn vader overnam

  Beroep 1942  Tweede Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [2
  Hij kreeg f130,= boete of 1 mnd hechtenis door het opkopen van 'eenige kunstmestbonnen' van paardehandelaar Hendrik Oosting uit Musselkanaal.  
  Overleden 1 aug 2006  Begraafplaats Musselkanaal RK Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Tekst van het bidprentje


   "Hendrik is opgegroeid in een groot en hecht gezin in de Tweede Exloërmond , toen hij trouwde met zijn Katrien brak de oorlog uit. Dat  was geen mooi begin van het  huwelijk, maar ze sloegen zich er dapper doorheen. Ze kregen samen 6 kinderen, waarvan 1 zoon doof werd op 7-jarige leeftijd, en de jongste zoon was verstandelijk gehandicapt. Daar heeft vader veel verdriet van gehad. Toen in 1963 zijn vrouw overleed na een beroerte stortte zijn wereld in. Gelukkig waren zijn twee dochters bereidt om het huishouden op gang te houden en vader te steunen. Toen de dochters trouwden gaf hij de boerderij op en ging wonen in Musselkanaal aan de Marktkade, in een huis dat hij van jongs af aan al erg mooi vond. Hij werkte met veel plezier en overgave in zijn tuin. Ook ging hij er veel op uit met zijn auto.. Hij heeft tot op hoge leeftijd van zijn autootje mogen genieten. Hij genoot ook van zijn verjaardagen en klenkinderen.


   Het noodlot sloeg opnieuw toe op 9 november 1971. Zijn schoonzoon Harm Kuper verongelukt en zeven jaar later overleed zijn docher Annie op 23-mei 1978 plotseling aan een hersenbloeding. Dit herhaalde zich nog eens op 3 juni 1994, zoon Harm overleed aan een hersenbloeding. Keer op keer had hij veel verdriet maar wonderwel lukt het hem er weer bovenop te komen en kon hij weer genieten. 'Geniet als het even kan'bleef zijn motto. Trots was hij toen er achterkleinkinderen kwamen, waarvan twee tweelingen.


   Op 29 april dit jaar overleed zijn oudste zoon Bertus aan een slopende hartkwaal. Weer een enorme slag voor vader en dit keer was de maat vol. 'Ik ben op' zei vader, hij kon het leed niet meer aan. Zijn gezondheid ging de laatste weken zienderogen heel hard achteruit. Hij had een wens, in zijn huis te  mogen sterven. Mede dankzij de Thuiszorgm die we als familie erg dankbaar zijn, is vaders wens gelukkig in vervulling gegaan."


    

  Persoon-ID I1556  zoelmanhake
  Laatst gewijzigd op 6 jun 2018 

  Vader Harm ZOELMAN * + EXLOËRMOND,   geb. 7 apr 1859, Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 aug 1957, Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 98 jaar) 
  Moeder Francina VAN RIEKE,   geb. 28 jul 1872, Eerste Exloermond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 10 nov 1958, Eerste Exloermond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 86 jaar) 
  Getrouwd 3 apr 1891  Odoorn Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F51  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Anna Catharina "Katrien" WÜBBELS,   geb. 10 jan 1913, Altharen (D) Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 2 jul 1963, Groningen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 50 jaar) 
  Getrouwd 1940 
  Type: civil 
  Kinderen 
  +1. Lambertus "Bertus" ZOELMAN,   geb. 14 dec 1942, Tweede Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 29 apr 2006, Musselkanaal Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 63 jaar)
   2. Anna Maria Rosalia "Annie" ZOELMAN,   geb. 18 okt 1944, Odoorn Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 23 mei 1978, Emmen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 33 jaar)
   3. Harm ZOELMAN,   geb. 5 mrt 1947, Tweede Exloërmond Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 3 jun 1994, Groningen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 47 jaar)
   4. Vanwege privacyinstellingen worden gegevens niet getoond
   5. Ciska ZOELMAN,   geb. Bussum Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
   6. Paula ZOELMAN,   geb. Klazienaveen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats
  Laatst gewijzigd op 6 jun 2018 
  Gezins-ID F364  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Bronnen 
  1. [S179] Zoelman HJ 1909-2006 bidprentje (Betrouwbaarheid: 4).

  2. [S170] Verkoopadvertentie Boerderij Soelman-Hemmen (Betrouwbaarheid: 0).

  3. [S238] Zoelman HJ 1909-2006 Rouwkaart (Betrouwbaarheid: 4).


Zoek persoon in andere databases 

StamboomOnderzoek.com / The Next Generation of Genealogy Sitebuilding © Darrin Lythgoe